Συνέχεια ανόδου για το πετρέλαιο

Ανοδο καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του αργού, στη Νέα Υόρκη το αργό διαπραγματεύεται στα 32,20 δολάρια μετά τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η Βενεζουέλα δεν θα μπορέσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου για να καλύψει το κενό των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Ανοδο καταγράφουν και σήμερα οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού του προέδρου Μπους στην Αφρική στα τέλη Ιανουαρίου αποτελεί περαιτέρω πηγή ανησυχιών, αφού πιθανόν να είναι ένδειξη για έναρξη της επίθεσης κατά του Ιράκ τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 32,20 δολάρια, γεγονός το οποίο οφείλεται και στις εκτιμήσεις αναλυτών ότι η Βενεζουέλα δεν θα μπορέσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου για να καλύψει το κενό των αποθεμάτων στις ΗΠΑ, τα οποία πλησιάζουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 ετών.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι η χώρα θα επαναφέρει την παραγωγή κοντά στα τρία εκατ. βαρέλια ημερησίως και σε χρονικό διάστημα 45 ημερών, παρά την συνεχιζόμενη για πέμπτη εβδομάδα απεργία.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές, στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραματεύεται στα 32,20 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου διαπραγματεύεται στα 29,83 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,35%.

Αντίθετα, ελαφρά πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα, και ειδικότερα στα 345 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v