Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του μαύρου χρυσού με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού πετρελαίου του Κατάρ, ο οποίος υποστήριξε πως ο ΟΠΕΚ θα αυξήσει κατά 1- 2 εκατ. βαρέλια την παραγωγή, ώστε να καλύψει την ζήτηση.

Πτώση για δεύτερη συνεχή ημέρα σημειώνουν οι τιμές του μαύρου χρυσού, ύστερα από δηλώσεις αξιωματούχου του ΟΠΕΚ ο οποίος δήλωσε πως ο οργανισμός θα ενισχύσει την παραγωγή κατά 8%, ώστε να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός πετρελαίου του Κατάρ δήλωσε πως ο ΟΠΕΚ πιθανόν να αυξήσει την παραγωγή κατά 1– 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως η Σαουδική Αραβία αυξήσει την παραγωγή οι τιμές του πετρελαίου θα κινηθούν περί τα 30 δολάρια ανά βαρέλι.

Εν τούτοις κύκλοι της αγοράς τονίζουν πως όσο το θέμα του Ιράκ δεν ολοκληρώνεται οι τιμές του μαύρου χρυσού δεν προβλέπεται να καταγράψουν σημαντική υποχώρηση.

Στα 31,4 δολ. ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές συμβολαίων παράδοσης Φεβρουαρίου για το αργό, ενώ στα 29 δολ. ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του brent.

Εξάλλου, πτώση σημειώνουν οι τιμές του χρυσού, διαμορφούμενες στα 349 δολάρια ανά ουγκιά.

Νωρίτερα, το πολύτιμο μέταλλο βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, υπερβαίνοντας τα 356 δολάρια την ουγκιά, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνουν πλέον το ενδιαφέρον τους σε ασφαλείς επενδύσεις, ύστερα από την ένταση τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στις σχέσεις ΗΠΑ-Ιράκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v