Συνεχίζονται οι πιέσεις στο πετρέλαιο

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του πετρελαίου, εν αναμονή της απόφασης του ΟΠΕΚ για την αύξηση της παραγωγής του μαύρου χρυσού, ενώ η Σ. Αραβία προκρίνει η ενίσχυση της παραγωγής να ανέλθει μεταξύ 1,5 – 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Συνεχίζονται οι πιέσεις για τις τιμές του μαύρου χρυσού, με τους επενδυτές να αναμένουν την ”παρέμβαση” του ΟΠΕΚ, μέσω αύξησης της παραγωγής των κρατών μελών του.

Οι αξιωματούχοι του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν την τρέχουσα εβδομάδα ώστε να αποφασίσουν για το αν θα προχωρήσουν σε αύξηση της παραγωγής, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν την αύξηση κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία πάντως, σύμφωνα με εκπροσώπους του ΟΠΕΚ, υποστηρίζει μια αύξηση της παραγωγής της τάξης των 1,5 – 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ το Κατάρ τάσσεται υπέρ μιας ενίσχυσης 1 εκατ. βαρελιών την ημέρα.

Εξάλλου, κύκλοι της αγοράς υποστηρίζουν τις καθημερινές απώλειες σε πετρέλαιο κατά 3-4 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λόγω των εξελίξεων στη Βενεζουέλα και το Ιράκ.

Στα 30,7 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές των συμβολαίων παράδοσης Φεβρουαρίου (αργό), ενώ στα 28,93 δολάρια ανά βαρέλι κινούνται οι τιμές του brent.

Εξάλλου, στα 347 δολάρια ανά ουγκιά περίπου κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v