Σε υψηλά δύο ετών οι πετρελαϊκές τιμές

Η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή της Β. θάλασσας και δημιουργεί προβλήματα στην φόρτωση του μαύρου χρυσού, ωθεί σε υψηλά δύο ετών περίπου τις τιμές του πετρελαίου, ενώ το θέμα του Ιράκ και της Βενεζουέλας παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Σε υψηλά δύο ετών περίπου διαμορφώνονται οι τιμές του μαύρου χρυσού, αφού η κακοκαιρία που επικρατεί στην περιοχή της Β. θάλασσας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στην φόρτωση του πετρελαίου.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς τονίζουν για άλλη μια φορά πως το διεθνές περιβάλλον, ”ευνοεί” την ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών, αφού τα ζητήματα του Ιράκ και της Βενεζουέλας δεν φαίνεται να επιλύονται σύντομα.

Στο μεταξύ, η CSFB αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για την πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού το 2003 και ως εκ τούτου αύξησε κατά 10% τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή των πετρελαϊκών εταιριών το 2003.

Στα 32,8 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του αργού για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου, ενώ επίσης στα 32 δολάρια ανά βαρέλι κινείται η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Φεβρουαρίου.

Εξάλλου, στα 351 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v