Στα 33,5 η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη

Πάνω από τα 33 δολάρια διαπραγματεύεται στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού. Αιτία των πιέσεων η συνεχιζόμενη απεργία στη Βενεζουέλα η οποία αυξάνει τις ανησυχίες για έλλειψη προσφοράς εν όψει ενός επικείμενου πολέμου στο Ιράκ.

Πάνω από τα 33 δολάρια ανά βαρέλι διαπραγματεύεται στην ηλεκτρονική αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού. Αιτία των πιέσεων η συνεχιζόμενη απεργία στη Βενεζουέλα η οποία αυξάνει τις ανησυχίες για έλλειψη προσφοράς εν όψει ενός επικείμενου πολέμου στο Ιράκ.

Ειδικότερα όσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent διαπραγματεύεται στα 30,52 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,55%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού κινείται στα 33,52 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,02%. Στο μεταξύ σύμφωνα με εκτιμήσεις του αμερικανικού υπουργείου ενέργειας, τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,4 εκατ. βαρέλια, αλλά η απρόσμενη μεγάλη αύξηση στα αποθέματα βενζίνης και πετρελαίου θέρμανσης συνέβαλε στη μείωση του ρυθμού αύξησης των τιμών.

Ανοδο καταγράφει και η τιμή του χρυσού εξαιτίας της εξασθένησης του αμερικανικού νομίσματος έναντι των σημαντικότερων ανταγωνιστών του. Συγκεκριμένα, το πολύτιμο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 353 δολάρια ανά ουγκιά σημειώνοντας άνοδο 0,66%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v