”Τσιμπάει” πάλι το πετρέλαιο

Άνοδο για όγδοη συνεχόμενη ημέρα στη διάρκεια των εννέα τελευταίων καταγράφει η τιμή του μαύρου χρυσού, εν μέσω ανησυχιών ότι το Ιράκ δεν θα συμμορφωθεί με τους όρους των Ηνωμένων Εθνών, καταστώντας τον πόλεμο πιο πιθανό.

Πάνω από τα 33 δολάρια το βαρέλι κινείται η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι το Ιράκ δεν θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των Ηνωμένων Εθνών, με την πιθανότητα του πολέμου να γίνεται όλο και πιο ισχυρή.

Οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να καταθέσουν την αναφορά τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας σχετικά με το ιρακινό πρόγραμμα όπλων την επόμενη εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό του κλίματος ωστόσο είναι το γεγονός ότι η Βρετανία μόλις χθες διέταξε 26.000 στρατεύματα, περίπου το ένα τέταρτο του συνολικού της στρατού, να μεταφερθεί στον Κόλπο.

Η τιμή του μαύρου χρυσού στην αγορά του Λονδίνου διαμορφώνεται στα 31,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ και στη Νέα Υόρκη το πετρέλαιο βρίσκεται πάνω από τα 33 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει απώλειες, στα 355,38 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v