Περιορίζεται η άνοδος των τιμών του αργού

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται η τιμή του αργού, ακολουθώντας τις απειλές της Ουάσιγκτον εναντίον της Βαγδάτης. Ωστόσο οι δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι προτίθεται να αυξήσει την παραγωγή φαίνεται ότι περιορίζουν την ένταση της πτώσης.

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, ακολουθώντας τις όλο και καθαρότερες απειλές της Ουάσιγκτον εναντίον της Βαγδάτης. Ωστόσο οι δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας οτι προτίθεται να αυξήσει την παραγωγή φαίνεται να περιορίζουν την ένταση της πτώσης.

Στο χρηματιστήριο πετρελαίου του Λονδίνου, το brent διαπραγματεύεται στα 30,26 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικού τύπου αργό έχει υποχωρήσει στα 32,78 δολάρια ανά βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βενεζουέλα η απεργία που μετράει την έβδομη εβδομάδα κρατάει ψηλά το τιμολόγιο του πετρελαίου, παρά τις δηλώσεις Τσάβες ότι ”κερδίζει τον πόλεμο του πετρελαίου” και ότι η παραγωγή της χώρας φτάνει τα 1,2 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα από τα 500.000 που παρήγαγε στην αιχμή των κινητοποιήσεων και ότι πριν το τέλος του μήνα η παραγωγή θα ανέβει στα δύο εκατομμύρια. Στο μεταξύ, η Σαουδική Αραβία, προσπαθεί να καλύψει το κενό της Βενεζουέλας αυξάνοντας την παραγωγή κατά 500.000 - 1.000.000 βαρέλια την ημέρα, υπολογίζοντας ότι ως τον Φεβρουάριο θα εξάγει γύρω στα εννιά εκατομμύρια βαρέλια από τα οκτώ που εξάγει σήμερα, κάτι που έχει να γίνει πάνω από δυό χρόνια.

Πτώση καταγράφει και η τιμή του χρυσού η οποία διαπραγματεύεται στα 354,98 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v