Πτωτικές τάσεις στις αγορές πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά τη χθεσινή κίνησή τους στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας, ενώ παραμένει σε νέα υψηλά επίπεδα ο χρυσός.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου μετά τη χθεσινή κίνησή τους στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας. Οσον αφορά στις τιμές, στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαμορφώνεται στα 30,48 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,89%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 33,08 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 0,33%.

Ωστόσο, παρατηρητές της αγοράς εκτιμούν ότι η πεποίθηση που επικρατεί στην αγορά είναι ότι η Βαγδάτη δεν πρόκειται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Ηνωμένων Εθνών για πλήρη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις στρατιωτικές της εγκαταστάσεις μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα οπότε οι επιθεωρητές θα καταθέσουν την έκθεση τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει στην ευρύτερη περιοχή της Μ.Ανατολής περισσότερους από 125.000 στρατιώτες.

Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να διαπραγματεύεται και η τιμή του χρυσού, η οποία οποία ωστόσο έχει υποχωρήσει από τα επίπεδα των 360 δολαρίων. Ο μερικός περιορισμός των κερδών του πολύτιμου μετάλλου οφείλεται στην ελαφρά ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος, ενώ αυτή την ώρα η τιμή του χρυσού διαπραγματεύεται στα 359,48 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v