Νέα υψηλά δοκιμάζει ο χρυσός

Νέα υψηλά δοκιμάζει ο χρυσός, αυτή τη φορά εξαετίας, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες και η υποχώρηση του δολαρίου τονώνουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο. Σταθερά πάνω από τα 30 δολ. ανά βαρέλι το πετρέλαιο.

Σε υψηλό έξι ετών βρέθηκε ο νωρίτερα ο χρυσός (372,35 δολ. ανά ουγκιά) στη διαπραγμάτευση στο Λονδίνο, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες και η πτώση του δολαρίου αυξάνουν τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο.

”Κλειδί” και για την αγορά του χρυσού αποτελεί η ανακοίνωση της έκθεσης του επικεφαλής των επιθεωρητών, Χ. Μπλιξ αργότερα το μεσημέρι. Η έκθεση θα περιλαμβάνει τα συμπεράσματα των επιθεωρητών από τους πρώτους δύο μήνες ελέγχων στο Ιράκ.

Χαρακτηριστικό του ”καλπασμού” της τιμής του χρυσού είναι ότι μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, διαπραγματεύονταν στα 356,30 δολ. ανά ουγκιά, ενώ αυτή την ώρα διαμορφώνεται στα 371,75 δολ. ανά ουγκιά.

Σταθερά πάνω από τα 30 δολ. το βαρέλι κινείται το πετρέλαιο, καθώς έδαφος κερδίζουν οι φήμες που θέλουν τις ΗΠΑ να επιτίθενται εναντίον του Ιράκ ακόμη και χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

Αυτή την ώρα, το brent διαμορφώνεται στα 30,60 δολ. ανά βαρέλι ενώ το κάθε βαρέλι NYMEX κοστίζει 33,30 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v