Πτωτικές τάσεις λόγω ρευστοποιήσεων

Πτωτικά κινείται και σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, κυρίως λόγω ρευστοποιήσεων, μετά την αύξηση των τιμών σε υψηλά δύο ετών, ενώ σε νέα υψηλά επίπεδα βρίσκεται ο χρυσός.

Πτωτικά κινείται και σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές, κυρίως λόγω ρευστοποιήσεων, μετά την αύξηση των τιμών σε υψηλά δύο ετών.

Το απόγευμα στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαμορφώνεται στα 30,28 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού διαπραγματεύεται στα 32,56 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας πτώση 0,88%.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν παρατηρητές της αγοράς, οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των τιμών εξακολουθούν να υφίστανται, παρά τη δήλωση του γερμανού καγκελάριου ότι δεν πρόκειται να στηρίξει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, σε περίπτωση που επιτρέψει στο ΝΑΤΟ να επιτεθεί κατά του Ιράκ.

Στο μεταξύ οι αγορές αναμένουν την κατάθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, της έκθεσης με τα πορίσματα τα οποία επιδεικνύουν κατά πόσο η Βαγδάτη συνεργάστηκε στους ελέγχους του πυρηνικού οπλοστασίου. Η κατάθεση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Η τιμή του χρυσού εξακολουθεί να διαπραγματεύεται ενισχυμένη στα 366,30 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 0,68%. Η άνοδος της τιμής του πολύτιμου μετάλλου, οφείλεται στην σημαντική υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v