Ανοδικές οι τάσεις για το αργό

Πτωτικά κινείται η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας της παροδικής ανοδικής αντίδρασης του αμερικανικού νομίσματος. Αντίθετα οι τιμές του αργού σημειώνουν άνοδο, καθώς οι επενδυτές έχουν προεξοφλήσει το σενάριο του πολέμου.

Ελαφρά πτώση καταγράφει η τιμή του χρυσού στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας της παροδικής ανοδικής αντίδρασης του αμερικανικού νομίσματος στις διεθνείς αγορές συνναλάγματος. Ωστόσο, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα, και ειδικότερα, στα 368,60 δολάρια ανά ουγκιά.



Υψηλότερα διαπραγματεύονται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, καθώς παρά την έκθεση των επιθεωρητών του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία τα Ηνωμένα Εθνη δίνουν παράταση στο Ιράκ, οι αγορές έχουν προεξοφλήσει τον πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ - Ιράκ.

Ειδικότερα, όσον αφορά στις τιμές στο Λονδίνο η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαμορφώνεται στα 30,17 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 1,04%. Στη Νέα Υόρκη η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαρτίου διαπραγματεύεται στα 32,50 δολάρια ανά βαρέλι σημειώνοντας άνοδο 0,65%.

Η πετρελαϊκή αγορά επηρεάζεται επίσης και από τη συνεχιζόμενη απεργία στη Βενεζουέλα, που ξέσπασε στις 2 Δεκεμβρίου. Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν ανησυχίες ότι θα απαιτηθούν ακόμη και 12 μήνες για να αποκατασταθούν οι ζημίες που έχουν υποστεί οι πετρελαϊκές υποδομές της Βενεζουέλας από την απεργία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v