Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις σε πετρέλαιο-χρυσό

Σταθεροποιητικές τάσεις παρουσιάζει το πρωί της Πέμπτης η διεθνής αγορά μαύρου χρυσού με το NYMEX να σημειώνει οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,01%, ενώ η τιμή του χρυσού βρίσκεται στα 299,50 δολάρια.

Σταθεροποιητικά κινείται σήμερα η διεθνής αγορά πετρελαίου με το NYMEX να σημειώνει οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,01%, ενώ η τιμή του Brend βρίσκεται στα 299,50 δολάρια.

Συγκεκριμένα, η τιμή του NYMEX έκλεισε στα 20,18 δολάρια ανά βαρέλι υποχωρώντας οριακά, ενώ νωρίς το πρωί είχε προσεγγίσει για λίγο και τα 20,29 δολάρια ανά βαρέλι. Το πετρέλαιο Brend στο Λονδίνο, ακολουθεί ελαφρώς καθοδική πορεία της τάξεως του 0,02% προσεγγίζοντας τα 20,90 δολάρια, ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και στα 20,96 δολάρια ανά βαρέλι.

Διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη πορεία των τιμών του πετρελαίου είναι φυσιολογική για την εποχή, καθώς παραδοσιακά –την τελευταία πενταετία- το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, οι τιμές του μαύρου χρυσού αντιμετωπίζουν ασταθή πορεία, κλείνοντας τις περισσότερες φορές αρνητικά.

Όσον αφορά στην αγορά μετάλλων, ο χρυσός συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, προσεγγίζοντας σήμερα τα 299,20 δολάρια ανά ουγγιά, παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο ποσοστών εμφανίζει αρνητικό πρόσημο κατά 0,30%. Νωρίτερα το πρωί το πολυτιμότερο των μετάλλων είχε ανέβει σε 299,80 δολάρια ανά ουγγιά, τάση που δεν κατάφερε να διατηρήσει για πολύ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v