Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικές τάσεις για πετρέλαιο - ψηλά ο χρυσός

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησε η εβδομάδα για τη διεθνή αγορά πετρελαίου με το NYMEX να σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,16% και το Brend στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 0,12%. Ο χρυσός παρά την οριακή πτώση του 0,75% που παρουσιάζει συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από τα 302 δολάρια.

Πτωτικά κινούνται οι διεθνείς τιμές πετρελαίου στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με το NYMEX να σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,16% και να διαμορφώνεται στα 20,10 δολάρια ανά βαρέλι και το Brend στην αγορά του Λονδίνου να ακολουθεί αναλόγως πτωτική πορεία κατά 0,12% προσεγγίζοντας τα 19,60 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,75%, αλλά συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από 302 δολάρια.

Όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές η νευρική πορεία της αγοράς πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες οφείλεται εν μέρει στην ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πετρελαίου (IEA), το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σύμφωνα με την οποία επαναπροσδιόρισε τις προβλέψεις της για μείωση της ημερήσιας παραγόμενης ποσότητας από 60.000 βαρέλια σε 50.000 λόγω του θερμού αμερικανικού χειμώνα.

Σταθερότερα φαίνεται να κινείται η αγορά μετάλλων, με το χρυσό να βρίσκεται σε υψηλές τιμές, άνω των 300 δολαρίων ανά ουγγιά. Το πρωί της Δευτέρας, ο χρυσός παρουσιάζει οριακή υποχώρηση της τάξεως του 0,75%, αλλά παρόλα αυτά κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα, προσεγγίζοντας τα 302,75 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v