Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινείται την Παρασκευή η αγορά πετρελαίου

Σταθερά ανοδική πορεία καταγράφουν οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, με το Brend στο Λονδίνο να κινείται αυξητικά κατά 0,17% και την τιμή του NYMEX να κλείνει με άνοδο 0,40%.

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου οι διεθνείς τιμές πετρελαίου, με το NYMEX να έχει κλείσει ανοδικά κατά 0,40%, στα 19,48 δολάρια ανά βαρέλι. Αντίστοιχη πορεία ακολουθεί και η τιμή του Brend στην αγορά του Λονδίνου, το οποίο παρουσιάζει ανοδικές τάσεις της τάξης του 0,17% και διαμορφώνεται στα 19,35 δολάρια περίπου.

Αναλυτές της αγοράς του μαύρου χρυσού εκτιμούν ότι το κλίμα αντιστράφηκε, καθώς επικράτησε διεθνής ανησυχία ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε σε διυλιστήριο του Κουβέιτ, που αποτελεί βασικό προμηθευτή του ΟΠΕΚ. Από πλευράς Σαουδικής Αραβίας υπήρξε ανακοίνωση ότι η έκρηξη δεν θα επηρεάσει τις εξαγωγές της χώρας, αλλά αυτό δεν φάνηκε αρκετό να καθησυχάσει τις αγορές.

Σταθερή σήμερα και η πορεία στην αγορά χρυσού, με το πολυτιμότερο των μετάλλων να παραμένει αμετάβλητο στα 282,90 δολάρια, όπως και χθες Πέμπτη, παρά το γεγονός ότι λίγο πριν από το κλείσιμο άγγιξε τα 283,70 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v