Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο - ψηλά ο χρυσός

Σε υψηλά επίπεδα -αν και με ελαφρά υποχώρηση από τα 300 δολ. παραμένει και σήμερα ο χρυσός, ενώ ανοδικά κινείται και το πετρέλαιο με το NYMEX να κλείνει υψηλότερα κατά 0,25%, ενώ και το Brend στο Λονδίνο καταγράφει ανοδική πορεία κατά 0,19%.

Υψηλότερα κινείται η διεθνής αγορά πετρελαίου με το NYMEX να κλείνει στα 20,32 δολάρια ανά βαρέλι παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 0,25% και το Brend στο Λονδίνο να κινείται επίσης θετικά, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,19% και να διαμορφώνεται στα επίπεδα των 19,72 δολαρίων ανά βαρέλι.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, στη θετική πορεία του πετρελαίου συνέβαλε η είδηση από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, ότι ξεκινά ξανά από σήμερα με εντατικό ρυθμό την παραγωγή πετρελαίου (500.000 βαρέλια σήμερα) ύστερα από μια εβδομάδα λόγω της έκρηξης στο κεντρικό διυλιστήριό της. Ιθύνοντες του Κουβέιτ τόνισαν μάλιστα ότι στόχος έως το τέλος της εβδομάδος είναι να αυξηθεί η παραγωγή σε 100.000 βαρέλια ημερησίως.

Αντίθετη φαίνεται να είναι σήμερα η πορεία του χρυσού, ο οποίος υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,58% και διαμορφώνεται στα 296,80 δολάρια. Το πολυτιμότερο των μετάλλων ξεκίνησε θετικά τη σημερινή πορεία του, επηρεασμένο από το ρεκόρ των 300 δολαρίων χθες, προσεγγίζοντας τα 299 δολάρια. Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, ο χρυσός θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα αλλά θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των 297 - 298 δολαρίων η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v