Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην αγορά πετρελαίου τη Δευτέρα

Μικτές τάσεις επικρατούν το πρωί της Δευτέρας όσον αφορά στην πορεία των διεθνών τιμών πετρελαίου καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου NYMEX έκλεισε ανοδικά κατά 0,90%, ενώ αντίθετα το Brend στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,29%.

Μικτή εικόνα παρουσιάζει τη Δευτέρα η διεθνής αγορά πετρελαίου, καθώς η τιμή του αργού NYMEX έκλεισε στα 20,38 δολάρια το βαρέλι, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία της τάξεως του 0,90%, ενώ αντίθετα, το πετρέλαιο Brend ακολουθεί πτωτική πορεία στην αγορά του Λονδίνου, της τάξεως του 0,29% και διαμορφώνεται στα 19,97 δολάρια ανά βαρέλι.

Όπως τονίζουν διεθνείς αναλυτές, η εικόνα στη διεθνή αγορά του μαύρου χρυσού δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, καθώς οι χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ δεν ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική του Οργανισμού όσον αφορά στις περικοπές των εξαγώγιμων ποσοτήτων, γεγονός που επηρεάζει τις διεθνείς τιμές.

Αντιθέτως με το κλίμα στην αγορά πετρελαίου, ο χρυσός συνεχίζει να ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία, επιβεβαιώνοντας την αξία του. Τη Δευτέρα η τιμή του αυξήθηκε κατά 3,90% και διαμορφώθηκε στο κλείσιμο στα 286,80 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v