Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίτρινος πυρετός για το χρυσό

Ρεκόρ διετίας εξακολουθεί να καταγράφει η τιμή του χρυσού, η οποία κινείται πάνω από τα 300 δολάρια, καθώς η ζήτηση από ιάπωνες επενδυτές διόγκωσε τις αυξητικές τάσεις στην τιμή. Στα πρωϊνά επίπεδα κινείται το πετρέλαιο.

Στα ανώτερα επίπεδα διετίας παραμένει και σήμερα ο χρυσός, ξεπερνώντας την τιμή των 300 δολαρίων ανά ουγκιά. Η άνοδος της τιμής του μετάλλου πυροδοτήθηκε από την απόφαση της Anglogold να περικόψει τις προμήθειες χρυσού κατά 6 εκατομμύρια ουγκιές, ώστε να αυξηθεί η αξία του.

Τη σκυτάλη παρέλαβαν οι ιάπωνες επενδυτές, οι οποίοι, βλέποντας το σχέδιο της κυβέρνησής τους να περικόψει τις κρατικές εγγυήσεις για τις τραπεζικές καταθέσεις, αλλά και την υποβάθμιση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από διεθνείς επενδυτικούς οίκους, στράφηκαν προς το χρυσό, ως την ασφαλέστερη επένδυση.

Στις 18.00 ώρα Ελλάδας το πολύτιμο μέταλλο βρισκόταν στα 300,30 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας καταγράψει χαμηλό στα 297 δολάρια.

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται στην αγορά μαύρου χρυσού, όπου το NYMEX διαπραγμαυτευόταν πριν από λίγη ώρα στα 20,23 δολάρια το βαρέλι (χαμηλό ημέρας τα 19,90 δολ.), ενώ το Brent στα 19,83 (χαμηλό ημέρας τα 19,62 δολ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v