Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο - ψηλά ο χρυσός

Σταθερά ανοδική είναι για ακόμη μια ημέρα η τιμή του χρυσού, καθώς κινείται στα επίπεδα των 298,3 δολαρίων ανά ουγγιά, ενώ οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου καταγράφουν καθοδική πορεία με το NYMEX να κλείνει κατά 0,29% χαμηλότερα και το Brend να σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,03%.

Σταθερά ανοδική είναι για ακόμη μια ημέρα η τιμή του χρυσού, ο οποίος κινείται στα 298,3 δολάρια ανά ουγγιά. Αντιθέτως με πτώση 0,29% έκλεισε το πετρέλαιο NYMEX, ενώ το Brend σημειώνει απώλειες κατά 0,03%.

Ο χρυσός, όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές, θα συνεχίσει για αρκετές ημέρες να καταγράφει αξιοσημείωτα υψηλές τιμές, καθώς η κακοδαιμονία που επικρατεί στις χρηματιστηριακές αγορές αφενός δεν φαίνεται να εκτονώνεται γρήγορα, και αφετέρου έχει θορυβήσει τους επενδυτές, οι οποίοι αναζητούν παραδοσιακά σταθερές λύσεις, όπως είναι τα πολύτιμα μέταλλα.

Αντίθετα, νευρική πορεία καταγράφει η αγορά πετρελαίου, η οποία –σύμφωνα με τους αναλυτές- συνεχίζει να επηρεάζεται από τα αποτελέσματα του σκανδάλου της Enron, με το NYMEX να κλείνει στα 19,78 δολάρια ανά βαρέλι, υποχωρώντας κατά 0,29% και το Brend στο Λονδίνο να διαμορφώνεται στα 19,69 δολάρια παρουσιάζοντας ελαφρώς πτωτική πορεία κατά 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v