Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 300 δολάρια ο χρυσός - Αστάθεια για πετρέλαιο

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κινείται το πρωί της Παρασκευής, για ακόμη μία ημέρα, ο χρυσός προσεγγίζοντας τα 300,6 δολάρια ανά ουγγιά και παρουσιάζοντας άνοδο της τάξεως του 2,3% σε σχέση με χθες. Στην αγορά πετρελαίου επικρατεί νευρικότητα με το NYMEX να υποχωρεί και το Brend να ενισχύεται οριακά.

Πάνω από το όριο των 300 δολαρίων ανά ουγγιά κινείται το πρωί της Παρασκευής ο χρυσός, παρουσιάζοντας ανοδικές τάσεις της τάξεως του 2,3%, ενώ νευρικότητα παρατηρείται στην αγορά πετρελαίου με το NYMEX να κλείνει χαμηλότερα κατά 0,14% στα 19,64 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brend στο Λονδίνο καταγράφει ελαφρά άνοδο της τάξεως του 0,19% και κυμαίνεται στα 19,78 δολάρια ανά βαρέλι.

Όσον αφορά στο χρυσό, η ανοδική του πορεία ήταν για σήμερα αναμενόμενη από τους αναλυτές, καθώς η πέμπτη συνεχής υποχώρηση της Wall και το αντίστοιχο αρνητικό κλίμα στις υπόλοιπες μεγάλες κεφαλαιαγορές, ήταν φυσικό να στρέψουν τους επενδυτές σε σταθερότερες επενδύσεις, όπως ο χρυσός.

Αντίθετα, η αγορά πετρελαίου εκτιμάται ότι θα περάσει μια περίοδο έντονης νευρικότητας καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα που αφορά στις παραγόμενες ποσότητες από μέρους ΟΠΕΚ. Το πρωί της Παρασκευής, η αγορά φαίνεται, άλλωστε, να έχει επηρεαστεί από την επίσημη ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ), ότι πετρελαιοπαραγωγές χώρες όπως η Ρωσία αλλά και μέλη του ΟΠΕΚ δεν τήρησαν τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα να πιέσουν την αγορά με πετρελαϊκά αποθέματα, σε μία περίοδο που η ζήτηση είχε υποχωρήσει αισθητά –κυρίως λόγω του θερμού χειμώνα στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v