Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά και σήμερα το πετρέλαιο

Πτωτικά κινούνται για μία ακόμη ημέρα οι διεθνείς τιμές πετρελαίου επιβεβαιώνοντας την άποψη των αναλυτών για νευρική πορεία λόγω της θολής κατάστασης στις σχέσεις των μελών και των μη μελών του ΟΠΕΚ.

Τάσεις υποχώρησης εμφανίζονται για μία ακόμη ημέρα στη διεθνή αγορά πετρελαίου, επιβεβαιώνοντας την άποψη των αναλυτών για νευρική πορεία λόγω της θολής κατάστασης στις σχέσεις των μελών και των μη μελών του ΟΠΕΚ.

Το πετρέλαιο NYMEX σημείωσε πτώση της τάξεως του 0,13% και προσέγγισε τα 20,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ αυτή τη στιγμή το Brend στην αγορά του Λονδίνου κινείται πτωτικά κατά 0,17% και κυμαίνεται γύρω στα 20,43 δολάρια ανά βαρέλι.

Η νευρική πορεία της αγοράς του μαύρου χρυσού, εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί καθώς την επηρεάζουν αφενός τα αρνητικά αποτελέσματα πωλήσεων μεγάλων εταιριών όπως η Shell και η BP και αφετέρου, η αγορά κρατά μια στάση αναμονής προκειμένου να διερευνηθεί εάν θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ όσον αφορά στον περιορισμό των ημερήσιων παραγόμενων ποσοτήτων πετρελαίου.

Όσον αφορά στο χρυσό, ύστερα από τη μεγάλη άνοδο, φαίνεται να επικρατεί μια τάση σταθεροποίησης σε λογικότερες τιμές. Ο χρυσός υποχωρεί σήμερα σε ποσοστό 2% και η τιμή του διαμορφώνεται στα επίπεδα των 298,50 δολαρίων ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v