Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί ελαφρά το πετρέλαιο

Ορικά πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας των ήπιων καιρικών συνθηκών, αλλά και των ανησυχιών για το κατά πόσο θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των εκτός ΟΠΕΚ χωρών, στο ζήτημα των περικοπών της παγκόσμιας παραγωγής.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, εξαιτίας των ήπιων καιρικών συνθηκών καθώς επίσης και των ανησυχιών της αγοράς για το κατά πόσο θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του ΟΠΕΚ και των εκτός ΟΠΕΚ χωρών, σχετικά με το ζήτημα των περικοπών στην παγκόσμια παραγωγή.

Το απόγευμα η τιμή του brent για συμβόλαια παράδοσης Mαρτίου στο Λονδίνο κατέγραφε πτώση 52 σέντς και διαμορφωνόταν στα 20,92 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του γαλονιού ανερχόταν στα 61,10 σέντς σημειώνοντας πτώση 90 μονάδων.

Οπως επισημαίνουν αναλυτές της αγοράς οι τιμές του αργού θα συνεxίσουν να κινούνται πτωτικά λόγω της xαμηλής ζήτησης στην αμερικανική αγορά. Πρέπει να σημειωθεί οτι η xαμηλή ζήτηση έxει προκαλέσει την μεγάλη αύξηση στα αποθέματα αργού, γεγονός το οποίο οδηγεί τους αναλυτές στη διαπίστωση οτι οι τιμές του αργού θα εξακολουθλησουν να κινούνται πτωτικά.

Αξίζει να σημειωθεί οτι το Διεθνές Iνστιτούτο Πετρελαίου αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση για το 2002 κατά 60.000 βαρέλια σε 500.000 βαρέλια, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών του Ιανουαρίου.

Ο χρυσός εξακολουθεί να κινείται κάτω από τα 300 δολάρια και πιο συγκεκριμένα 299,70 δολάρια την ουγκιά. Σύμφωνα ωστόσο με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς βραχυπρόθεσμα η τιμή του αναμένεται να επιστρέψει και να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 300 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v