Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από τα 21 δολάρια το πετρέλαιο

Λίγο κάτω από τα 21 δολάρια το βαρέλι κυμαίνεται η τιμή του μαύρου χρυσού, ύστερα από το χθεσινοβραδινό ράλι ανόδου, που έφθασε την τιμή του πετρελαίου στα 21,44 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδο των πέντε τελευταίων εβδομάδων. Ο χρυσός κινείται πτωτικά, παραμένοντας κάτω από τα 300 δολάρια.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στην αγορά πετρελαίου, ύστερα από τα κέρδη της τάξης του 5% που σημείωσε η τιμή του μαύρου χρυσού χθες το βράδυ, ξεπερνώντας τα 21 δολάρια. Κάτω από τα 300 δολάρια παραμένει η τιμή του χρυσού.

Το ράλι ανόδου της τιμής του πετρελαίου λίγο πριν από το κλείσιμο της αγοράς χθες το βράδυ, ενισχύθηκε κυρίως από τις φήμες ότι μια πετρελαϊκή εταιρία επρόκειτο να παραδώσει σημαντικό ποσοστό πετρελαϊκών αποθεμάτων στην αμερικανική κυβέρνηση, ως μέρος του σχεδίου της τελευταίας να ενισχύσει τα στρατηγικά της αποθέματά. Η τιμή του πετρελαίου brent έφθασε χθες τα 21,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του Nymex ανήλθε στα 21,41 δολάρια.

Το πετρέλαιο κινείται σήμερα στα 20,90 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά του Λονδίνου, ενώ το Nymex διατηρεί μέρος των κερδών του, διαμορφούμενο στα 21,13 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός κυμαινόταν κάτω από τα 300 δολάρια, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 298,90 δολάρια την ουγκιά. Ωστόσο οι αναλυτές σχολιάζουν ότι είναι πολύ πιθανό βραχυπρόθεσμα η τιμή του να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 300 δολάρια, καθώς το σκάνδαλο της Enron έχει εγείρει αμφιβολίες για τους οικονομικούς ελέγχους που διεξάγονται στα βιβλία των εταιριών, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να στρέφονται προς την αγορά εμπορευμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v