Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση για το ευρωπαϊκό νόμισμα

Διόρθωση για το ευρωπαϊκό νόμισμα από το υψηλό δύο μήνων, με αφορμή την υποχώρηση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και την απογοητευτική δημοπρασία ομολόγων στην Ουγγαρία. Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται το γεν έναντι του δολαρίου.

Τάσεις ρευστοποίησης κερδών επικράτησαν για το ευρώ μετά το νέο υψηλό δύο μηνών στα 1,3029 δολ.

Με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να υποχωρούν, αλλά και την είδηση της απογοητευτικής δημοπρασίας κρατικών τίτλων στην Ουγγαρία, η αγορά συναλλάγματος βρήκε την αφορμή να διορθώσει την ανοδική πορεία που κατέγραcε το ενιαίο νόμισμα τις τελευταίες ημέρες και που αρκετοί αναλυτές κρίνουν υπερβολική, καθώς η αγορά αναμένει ακόμη τα αποτελέσματα των stress test.

Έτσι το ευρώ υποχώρησε στα 1,2920 δολ.

Το δολάριο ενισχύθηκε οριακά και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, κατά 0,1% στα 86,83 γεν, αν και ακόμη βρίσκεται πολύ κοντά στο χαμηλό 7 μηνών, στα 86,27 γεν. Παρατηρητές της αγοράς αναφέρουν ότι συζητείται εντόνως το ποια θα είναι η αντίδραση της Τράπεζας της Ιαπωνίας στην διατήρηση του ιαπωνικού νομίσματος σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που πλήττει τις προοπτικές των ιαπωνικών εξαγωγών και αντικατοπτρίζεται και στην πτωτική πορεία που κατέγραψε σήμερα και το χρηματιστήριο του Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v