Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνω του 1,29$ το ευρώ χάρη σε Ισπανία και Ελλάδα

Κέρδη 1,2% αποκομίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα με στήριξη από τη νέα επιτυχημένη έκδοση ομολόγων στην Ισπανία αλλά και το τραπεζικό deal που ανακοινώθηκε στην Ελλάδα.

Κέρδη 1,2% αποκομίζει το ενιαίο νόμισμα, ξεπερνώντας το 1,29 δολ., μετά τη διπλή στήριξη που δέχτηκε από την επιτυχημένη δημοπρασία των ομολόγων στην Ισπανία και το ελληνικό τραπεζικό deal.

Συγκεκριμένα, το ευρώ καταγράφει ενίσχυση της τάξεως του 1,2% καθώς μειώνονται οι ανησυχίες για τη δυνατότητα άντλησης κεφαλαίων από την αγορά για την Ισπανία. Η αλλαγή του ελληνικού τραπεζικού χάρτη επίσης συμβάλλει στη δημιουργία θετικού κλίματος για το ευρώ, καθώς οι συγχωνεύσεις τραπεζών ήταν ζητούμενο για την Ελλάδα εδώ και καιρό κατά τους οικονομικούς αναλυτές.

Στην Ισπανία, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι άντλησε 3 δισ. ευρώ από τη δημοπρασία 15ετών τίτλων που υπερκαλύφθηκε κατά 2,57 φορές.

Η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε πρόταση στην κυβέρνηση για συνδυασμένη προσφορά προκειμένου να αποκτήσει το 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το 77% της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Μιχάλης Σάλλας.

Η υποβάθμιση των προβλέψεων της Fed για την αμερικανική οικονομία επίσης συμβάλλει στην υποχώρηση του δολαρίου.

Έναντι του ελβετικού φράγκου το ευρώ διαπραγματεύεται στο 1,3418 φράγκο και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 112,53 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v