Δεν άλλαξε κάτι στο δολάριο η G7

Οι δηλώσεις της G7 δεν έπεισαν τους επενδυτές ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες θα παρέμβουν συντονισμένα για να συγκρατήσουν την πτώση του δολαρίου. Η ψαλίδα των επιτοκίων συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα το ευρώ, που επανέρχεται στα 1,2749 δολάρια.

Λίγες ώρες μόνο κράτησε η επίδραση του ανακοινωθέντος της G7 στις αγορές συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζιτών των Επτά θα περιοριστούν σε φραστικό επίπεδο.

Η δήλωση που ακολούθησε την ολοκλήρωση της συνόδου της ομάδας των επτά πλουσιότερων κρατών προκάλεσε παροδική στήριξη στο δολάριο. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες ανέφεραν ότι ”η υπερβολική αστάθεια και οι ακανόνιστες κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος υπονομεύουν τη διεθνή οικονομική ανάπτυξη.”

Οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι G7 με τις δηλώσεις τους αναγνωρίζουν τις ανησυχίες των Ευρωπαίων για τις επιπτώσεις της ανόδου του ευρώ στην οικονομία και τις εξαγωγές της Ευρώπης, αλλά ότι δεν προτίθενται να παρέμβουν συντονισμένα στη φυσική αγορά του δολαρίου για να συγκρατήσουν την πτωτική πορεία του νομίσματος.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ψαλίδα των επιτοκίων μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, που εξακολουθεί να υποδεικνύει πτώση του δολαρίου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, η πλειονότητα των στρατηγικών αναλυτών, χρηματιστών και επενδυτών (ποσοστό 57%) συνιστά πωλήσεις δολαρίου έναντι του ευρώ, σε σύγκριση με το ποσοστό 56% της προηγούμενης εβδομάδας. Ποσοστό 45% συνιστά πωλήσεις δολαρίου έναντι γεν αυτή την εβδομάδα.

Το ευρώ κινείται στα 1,2749 δολάρια το πρωί στο Λονδίνο και η πλειονότητα των αναλυτών πιστεύει ότι το νόμισμα θα έχει φτάσει στα 1,31 δολάρια μέχρι τα τέλη Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v