Ισχυρή άνοδος του ευρώ από ”τρομοφόβους” και G7

Το ερυώ ανακάμπτει στα 1,2534 δολάρια, με άνοδο 1%, εξαιτίας του ”τρομοφόβου” και των εκτιμήσεων ότι το G7 των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών δεν θα στηρίξει το δολάριο.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια εγκατέλειψαν το δολάριο εξαιτίας του ”τρομοφόβου” και των εκτιμήσεων ότι η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των προέδρων των Κεντρικών Τραπεζών του G-7, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, δεν θα συμπεριλάβει στο κοινό ντοκουμέντο αναφορά εναντίον της εξασθένισης του δολαρίου.

Το ευρώ εκτινάχθηκε στα 1,2534 δολάρια στην αγορά συναλλάγματος της Νέας Υόρκης, κατάγράφοντας άνοδο που έφθάσε το 1%, από τα 1,2425 δολάρια που κυμαινόταν τη στιγμή του κλεισίματος της χθεσινής συνεδρίασης της Wall Steet.

Η ενδεικτική τιμή της ΕΚΤ την Τρίτη διαμορφώθηκε στα 1,2585 δολάρια, σε σχέση με τα 1,246 δολάρια της Δευτέρας.



Το δολάριο κυμαίνεται στα 105,57 γεν.

Σύμφωνα με τις εκιτμήσεις το G-7 θα εστιάσει το ενδιαφέρον σε άσκηση πιέσεων προς τις ασιατικές κυβερνήσεις για ανατίμηση των νομισμάτων τους.

Η ενίσχυση των ανησυχιών για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις απομάκρυναν επίσης τους επενδυτές από το πράσινο νόμισμα στη σκιά της εύρεσης θανατηφόρου τοξικής σκόνης στο γραφείο του Μιλ Φριστ, του ρεπουμπλικάνου προέδρου της αμερικανικής Γερουσίας στην Ουάσιγκτον.

Η διολίσθηση του γεν έναντι του δολαρίου ενίσχυσε τις υποψίες των επενδυτών ότι οι ιαπωνικές αρχές προχώρησαν σε νέα παρέμβαση στήριξης του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v