Νέο ιστορικό ρεκόρ του ευρώ πάνω από 1,2530 δολ.

Το πράσινο νόμισμα υποχώρησε έως τα 1,2530 δολάρια έναντι του ευρώ, μετά την ανακοίνωση μπαράζ αρνητικών μακροοικονομικώνστοιχείων στις ΗΠΑ, εν μέσω των φόβων για νέες τρομορατικές επιθέσεις από Αλ Κάιντα.

Το μπαράζ των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και η διατήρηση των φόβων για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Αλ Κάιντα οδήγησαν σε νέο ιστορικό ρεκόρ απωλειών το δολάριο έναντι του κοινού νομίσματος, ενισχύοντας τους φόβους των Αμερικανών αναλυτών ότι το ”φθηνό” δολάριο θα αποτρέψει την είσοδο φρέσκων κεφαλαίων στις ΗΠΑ, διευκολύνοντας παράλληλα τη φυγή ορισμένων επενδυτών από τη Νέα Υόρκη.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε το Δεκέμβριο οριακά κάτω από τις αναμενόμενες προβλέψεις, επιβεβαιώνοντας το αρνητικό κλίμα από την υποχώρηση των καταναλωτικών δαπανών από την έναρξη της εορταστικής περιόδου έως τα Χριστούγεννα.

Ο δείκτης του Conference Board για την καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε το Δεκέμβριο στις 91,3 μονάδες, από τις 91,5 μονάδες που ανάμεναν οι αναλυτές, ενώ οι πωλήσεις νέων κατοικιών υποχώρησαν στα 6,06 εκατ. το Νοέμβριο, σε σχέση με τα 6,3 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα ο δείκτης στάσεων του μη μεταποιητικού τομέα NAPM του Σικάγο υποχώρησε στις 59,2 μονάδες το Δεκέμβριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα κυμαινόταν στις 62,2 μονάδες.

Το δολάριο δεν κατάφερε να δημιουργήσει αναχώματα, εκμεταλλευόμενο τα προηγούμενα ικανοποιητικά κέρδη της Wall Street, αφού από νωρίς το πρωί οδηγήθηκε σε νέες διαδοχικές ιστορικές απώλειες έναντι του ευρώ υποχωρώντας έως και κατά 0,3% στα 1,2525 δολάρια.

Το δολάριο ”κατρακύλυσε” έως και στα 1,253 δολάρια έναντι του ευρώ, καταγράφοντας αυτή τη στιγμή ”φυσιολογική” ανάκαμψη έως τα 1,2528 δολάρια.

Το πράσινο νόμισμα υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 7ετίας έναντι του ελβετικού νομίσματος, κυμαινόμενο στα 1,2435 ελβ. φράγκα.

Έναντι του γεν υποχώρησε σε νέα χαμηλότερα επίπεδα 3ετίας κυμαινόμενο στα 106,92 γεν με απώλειες 0,1^%.

Έναντι της βρετανικής στερλίνας υποχώρησε σε νέα χαμηλότερα επίπεδα 11ετίας κυμαινόμενο στα 1,78 δολάρια με απώλειες 0,4%.

Το δολάριο Αυστραλίας εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ 6ετίας έναντι του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 7ετίας έναντι του καλαθιού των ανταγωνιστικών του νομισμάτων.

Το δολάριο κατάφερε να ανακάμψει οριακά έναντι του ευρώ μόνο νωρίς το απόγευμα, μετά την ανακοίνωση ότι το θέμα των συναλλαγματικών διακυμάνσεων θα συζητηθεί στην επόμενη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G7 το Φεβρουάριο .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v