Εγκλωβισμένο στα αρνητικά ρεκόρ το δολάριο

Σε απόσταση αναπνοής από αρνητικά ρεκόρ έναντι ευρώ, γεν και στερλίνας παραμένει το δολάριο, παρακολουθώντας τις εξελίξεις για το πρώτο κρούσμα των ”τρελών αγελάδων” στις ΗΠΑ και περιμένοντας κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Μισό σεντς υψηλότερα από το αρνητικό ρεκόρ του έναντι του ευρώ κινείται το δολάριο στην Ευρώπη, παρακολουθώντας τις εξελίξεις για το πρώτο κρούσμα των ”τρελών αγελάδων” στις ΗΠΑ και περιμένοντας κρίσιμα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Οι συναλλαγές είναι εξαιρετικά περιορισμένες στις αγορές συναλλάγματος, καθώς πολλές δυτικές αγορές έχουν ήδη κλείσει για τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Στην αμερικανική αγορά αναμένονται τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών αγαθών Νοεμβρίου, τον αριθμό των αιτήσεων έκδοσης επιδόματος ανεργίας και τις πωλήσεις νέων οικιών.

Το μόνο νόμισμα που εμφανίζει αξιοσημείωτες κινήσεις είναι το δολάριο Αυστραλίας, που διαμορφώνεται με άνοδο 0,4% έναντι του δολαρίου, στα 0,7395 δολάρια, και ανακάμπτει έναντι του γεν και του ελβετικού φράγκου.

Τα κρούσματα της ασθένειας των βοοειδών στη Νο2 εξαγωγική αγορά, τις ΗΠΑ, προβλέπεται να ευνοήσουν ιδιαίτερα τις αυστραλέζικες εξαγωγές.

Το πρωί στο Λονδίνο το ευρώ κινείται στα 1,2410 δολάρια, σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό ρεκόρ των 1,2447 δολαρίων που είχε κατακτηθεί τη Δευτέρα. Το δολάριο κινείται μισό γεν υψηλότερα από το αρνητικό ρεκόρ των 106,75 γεν που είχε σημειωθεί στις αρχές του μήνα.

Εναντι της στερλίνας το νόμισμα παραμένει σε αρνητικό ρεκόρ 11 ετών, στα 0,57 δολάρια ανά στερλίνα.



Στο 2003 το ευρώ ενισχύθηκε 16% έναντι του δολαρίου και αρκετοί στρατηγικοί αναλυτές πιστεύουν ότι το δολάριο θα πρέπει να υποχωρήσει 15% με 20% επιπλέον, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το ογκώδες έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ και να αυξηθούν οι αμερικανικές εξαγωγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v