Σε ”πορτοκαλί συναγερμό” παραμένει το δολάριο

Κοντά σε αρνητικό ρεκόρ εξακολουθεί να κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, στα 1,2403 δολ. ανά ευρώ. Αναιμικός ο όγκος συναλλαγών στις αγορές συναλλάγματος, ανακοινώνεται σήμερα το ΑΕΠ Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Κοντά στο αρνητικό ρεκόρ του έναντι του ευρώ κινείται και σήμερα το δολάριο, καθώς οι ΗΠΑ παραμένουν σε ”πορτοκαλί συναγερμό” και ο όγκος των συναλλαγών είναι ιδιαίτερα περιορισμένος εν αναμονή της αργίας των Χριστουγέννων.

Η παραμονή των ΗΠΑ σε κατάσταση επιφυλακής για τρομοκρατική ενέργεια κατά τη διάρκεια των εορτών εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στο νόμισμα. Το ευρώ κινείται το πρωί στο Λονδίνο στα 1,2403 δολάρια, έναντι 1,2398 δολ. στο χθεσινό κλείσιμο της Νέας Υόρκης.

Οι συναλλαγές αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να είναι λιγότερες από τα 1,2 τρισ. δολ. που είναι το σύνηθες ύψος του ημερήσιου όγκου στην διεθνή αγορά συναλλάγματος. Στο υποτονικό κλίμα συμβάλλει και η σημερινή αργία στην αγορά του Τόκιο.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για τον τελικό ρυθμό ανάπτυξης του αμερικανικού ΑΕΠ το Σεπτέμβριο σήμερα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη Δεκεμβρίου, αύριο.

Τα στοιχεία προβλέπεται να είναι θετικά για την αμερικανική οικονομία, αλλά πάντως πολύ δύσκολα θα εμπνεύσουν αγορές δολαρίων, τουλάχιστον μέχρι να λήξει το 2003, όπως εκτιμούν αναλυτές.

Σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις μερίδας οικονομολόγων στο πρακτορείο Ρόιτερ, η πτώση του δολαρίου δεν αποκλείεται να επιταχυνθεί μετά τα Χριστούγεννα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v