Ευρώ: Νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1,23 δολ.

Νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1,23 δολάρια πραγματοποίησε το ευρώ, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, που υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου ίσως καθυστερήσει.

Νέο ιστορικό ρεκόρ στα 1,23 δολάρια πραγματοποίησε το ευρώ, μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ το Δεκέμβριο, που υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου θα πραγματοποιηθεί με χαμηλότερους από τους αναμενόμενους υψηλούς ρυθμούς.

Άνοδος της στερλίνας στα υψηλότερα επίπεδα της τελευατίας 11ετίας και του γεν της τελευταίας 3ετίας έναντι του δολαρίου.

Η ζήτηση για δολάρια υποχώρησε μετά την ανακοίνωση του δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης το Δεκέμβριο στο 89,6 από το 93,7 του Νοεμβρίου, μετά από δύο διαδοχικούς μήνες ανάκαμψης.

Το ευρώ αναρριχήθηκε έως τα 1,23 δολάρια κατά το μέσο της συνεδρίασης της αμερικανικής αγοράς, στα υψηλότερα ιστορικά επίπεδα έναντι του πράσινου νομίσματος, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια οριακά στα 1,2295 δολάρια.

Παράλληλα, το δολάριο υποχώρησε εκ νέου στα χαμηλότερα επίπεδα της τριετίας έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, βουλιάζοντας στα 107,71 γεν, αδιαφορώντας για τους φόβους νέας παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας.

Το δολάριο υποχωρεί για πέμπτη διαδοχική εβδομάδα έναντι του ευρώ, καταγράφοντας απώλειες 14% από τις αρχές του έτους, έναντι του κοινού νομίσματος και κατά 9,3% έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v