Δεν ελπίζει σε ”φρένο” από τη Fed το δολάριο

Η πρόβλεψη ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα κρατήσει χαμηλά τα αμερικανικά επιτόκια και οι μαζικές αποσύρσεις κεφαλαίων από OPEC και κινεζικές τράπεζες, προοιωνίζουν πορεία σταθερής πτώσης για το δολάριο.

Πορεία σταθερής πτώσης διατήρησε το δολάριο, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed που προβλέπεται να κρατήσει τα επιτόκια του νομίσματος στα χαμηλότερα επίπεδα 45 ετών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και μεσοπρόθεσμα.

Το νόμισμα κινείται σε νέο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ στα 1,2258 δολάρια το πρωί στο Λονδίνο και παραμένει στα χαμηλότερα επίπεδα 10ετίας έναντι της στερλίνας, πιεσμένο ιδιαίτερα από δημοσίευμα της BIS ότι τα μέλη του OPEC και οι κινεζικές τράπεζες αποσύρουν συνέχεια κεφάλαια από το αμερικανικό νόμισμα.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) παρατηρεί ότι ”το πλεόνασμα κεφαλαίων που έριξαν στο διεθνές τραπεζικό σύστημα οι κινεζικές τράπεζες συρρικνώνεται”, ενώ και τα μέλη του πετρελαϊκού καρτέλ αποσύρουν κεφάλαια από το δολάριο.

Καθώς δεν προβλέπεται επίσημη προσπάθειας τροχοπέδης στην πτώση από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, οι αναλυτές προβλέπουν ότι το νόμισμα βραχυπρόθεσμα θα διατηρήσει πορεία σταθερής πτώσης.

Τα επιτόκια του δολαρίου, στο 1%, κινούνται στο ήμισυ του επιπέδου των ευρωπαϊκών επιτοκίων και 2,75 μονάδες βάσης χαμηλότερα από τα βρετανικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v