Νέα ιστορικά υψηλά για το ευρώ έναντι του δολαρίου

Στα νέα ιστορικά υψηλά των 1,2015 εκτινάχθηκε η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς είναι έντονες οι ανησυχίες των traders ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν πλέον να προσελκύσουν εύκολα κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το ιστορικά υψηλό έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών τους.

Νέα ιστορικά υψηλά καταγράφει η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς είναι έντονες οι ανησυχίες των traders ότι οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν πλέον να προσελκύσουν εύκολα κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτήσουν το ιστορικά υψηλό έλλειμμα του ισοζυγίου των τρεχουσών συναλλαγών τους.

Ας υπογραμμιστεί ότι, εν αντιθέσει, η Ευρωζώνη διατηρεί ένα αρκετά ισχυρό πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι εν όψει και του 2004 πολλοί επενδυτικοί οίκοι αρχίζουν να συνιστούν μείωση θέσεων στη Wall Street, εξέλιξη που ασκεί αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία του αμερικανικού νομίσματος.

Ειδικότερα, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε μέχρι και τα 1,2015 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών. Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο υψηλό καταγράφθηκε στα μέσα του Νοεμβρίου, και αφορούσε στα 1,1978 δολάρια.

Η ισοτιμία δολαρίου/γεν κινείται στην περιοχή των 109,44. Απογοητευτικές ήταν και οι εκτιμήσεις της Lehman Brothers νωρίτερα για την πορεία του δολαρίου, προεξοφλώντας περαιτέρω πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v