Σταθερότητα για νομίσματα- εμπορεύματα

Μικρές διακυμάνσεις εμφανίζουν οι αγορές νομισμάτων και εμπορευμάτων, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα παρά την ”αναβίωση” των γεωπολιτικών κινδύνών που ενδέχεται να επιφέρει το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

Με μικρές διακυμάνσεις κινούνται οι αγορές νομισμάτων και εμπορευμάτων, επιδεικνύοντας αξιοσημείωτη σταθερότητα παρά την ”αναβίωση” των γεωπολιτικών κινδύνων που ενδέχεται να επιφέρει το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά τα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διατηρείται στην περιοχή των 1,1915– 1,1918, χωρίς ουσιαστικές μεταβολές, με τις εκτιμήσεις όμως να κάνουν λόγο για μια πιθανή αύξηση της μεταβλητότητας.

Ελαφρώς ανοδικά κινείται ισοτιμία ελβετικού φράγκου με το δολάριο.

Παράλληλα, ανάλογη στάση κρατούν και οι αγορές των εμπορευμάτων, οι οποίες για την ώρα διατηρούν στάση αναμονής.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού διατηρείται στα επίπεδα των 396,25 δολαρίων ανά ουγγιά, αυξημένη κατά 0,30%, καθώς όπως επισημαίνεται, την παρούσα χρονική στιγμή η αγορά του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται σε μια ελαφρώς ”short” κατάσταση, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι συμμετέχοντες προσπαθούν να κλείσουν τις θέσεις τους.

Αντίστοιχα, η τιμή του πετρελαίου κινείται ανοδικά, επηρεαζόμενη σε μεγαλύτερο βαθμό από την τιμή του χρυσού, ελαφρώς πάνω από τα 30 δολάρια ανά βαρέλι, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ”επιθετικές” κινήσεις από πλευράς συμμετοχόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v