”Σοκ και δέος” στην Κωνσταντινούπολη

Αυξημένο αριθμό νεκρών και τραυματιών από τις νέες βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη αναμένεται να ανακοινώσουν τις επόμενες ώρες οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία. Αγνοούμενος παραμένει ο Βρετανός πρόξενος, R. Short. Στους 25 έως τώρα οι νεκροί, πάνω από 400 οι τραυματίες.

”Σοκ και δέος” στην Κωνσταντινούπολη
Σε ανοδική αναθεώρηση του επισήμως ανακοινωθέντος αριθμού των νεκρών και των τραυματιών από το νέο διπλό βομβιστικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη είναι πιθανόν να προχωρήσουν τις επόμενες ώρες οι τουρκικές αρχές, σύμφωνα με ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ανακοινώσεις, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 25, ενώ αυτός των τραυματιών ξεπερνά τους 400. Εν τω μεταξύ, αγνοούμενος παραμένει ο Βρετανός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, Roger Short, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν θανάσιμα τραυματισμένο.

Όπως έγινε γνωστό, οι βομβιστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν λίγο πριν από τις 11.00 (τοπική ώρα) στα κεντρικά γραφεία της βρετανικών συμφερόντων HSBC και σε περιοχή κοντά στο βρετανικό προξενείο.

Από την επίθεση στην HSBC εκτιμάται ότι πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ οι υπόλοιποι νεκροί ήταν εργαζόμενοι στο βρετανικό προξενείο και διερχόμενοι από την περιοχή πέριξ αυτού. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε επίσημα ότι οι 14 από τους νεκρούς είχαν βρετανική υπηκοότητα.

Σύμφωνα εξάλλου με τις τελευταίες πληροφορίες, οι επιθέσεις διενεργήθηκαν μέσω παγιδευμένων με εκρηκτικά φορτηγών.

Σύμφωνα με Τούρκους επισήμους, την ευθύνη των επιθέσεων ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα και η τουρκική ισλαμιστική στρατιωτική οργάνωση Great Eastern Islamic Raiders Front.

Παράλληλα, από τη βρετανική πρωτεύουσα οι κ. Μπους και Μπλερ εξέφρασαν τη λύπη τους για το γεγονός, αλλά και την πρόθεσή τους ”να μην κάνουν πίσω στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v