Οριακή πτώση γεν εν μέσω φημών για παρέμβαση BoJ

Ελαφρώς χαμηλότερα κινείται το γεν έναντι του δολαρίου ύστερα από τις νέες φήμες για παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω άνοδο του νομίσματος, ενώ το ευρώ προσπαθεί να επωφεληθεί από την άνοδο του δείκτη γερμανικού δείκτη ZEW (καταναλωτική εμπιστοσύνη).

Διορθωτικές τάσεις ακολουθεί το γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, ύστερα και από τις τελευταίες φήμες για νέα παρέμβαση της BoJ προκειμένου να αποτρέψει περαιτέρω άνοδο του ιαπωνικού νομίσματος.

Το ευρώ κινείται οριακά ανοδικά, ύστερα από την άνοδο του γερμανικού δείκτη ZEW καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε επίπεδο ρεκόρ.

Ειδικότερα, σήμερα επικράτησαν νέες φήμες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρενέβη στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, προκειμένου να στηρίξει το δολάριο περί τα 107,80 γεν. Αυτή τη στιγμή το δολάριο διαμορφώνεται στα 108,67 γεν.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα, στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες κοντά στο 3%, κυρίως εξαιτίας της πτωτικής πορείας εταιριών εξαγωγής, που δέχονται πλήγμα από την άνοδο του εγχώριου νομίσματος.

Παράλληλα, η άνοδος του δείκτη ZEW επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία σε υψηλό 16μήνου, δεν κατορθώνει να ενισχύσει την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο κινείται λίγο πάνω από τα 1,15 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v