Συνεχίζονται οι πιέσεις για το ευρώ

Πιέσεις συνεχίζει να δέχεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου μακροοικονομικά μεγέθη από τις ΗΠΑ. Την ανοδική του κίνηση έναντι του γεν περιορίζει το δολάριο, λόγω του ράλι που σημειώθηκε σήμερα στην αγορά του Τόκιο. Οριακή υποχώρηση για πετρέλαιο, οριακά κέρδη για χρυσό.

Την ανοδική κίνηση των τελευταίων ημερών συνεχίζει το αμερικανικό νόμισμα, κυρίως έναντι του ευρώ, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνεται και στο πρωινό σχόλιό της ABN Amro, με τίτλο ”Global FX Daily-Europe”, εντυπωσιακό δεν είναι το γεγονός ότι ανακάμπτει το δολάριο, αλλά ότι τα κέρδη του καταγράφονται εντός μιας ώρας αφότου ανακοινώθηκαν θετικά για τις ΗΠΑ μακροοικονομικά στοιχεία.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται αυτή την ώρα στα 1,1455, αφού πρότινος όμως είχε υποχωρήσει και στα 1,1428. Αρνητικά ήταν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γαλλία, η οποία υποχώρησε απρόσμενα τον Οκτώβριο την ίδια ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν την ενίσχυσή της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ισοτιμία δολαρίου-γεν, η οποία αυτή την ώρα κινείται στην περιοχή των 110,37. Σήμερα παρατηρείται διόρθωση στο αμερικανικό νόμισμα, λόγω του ράλι που κατέγραψε η αγορά του Τόκιο, ευνοώντας έτσι τις τοποθετήσεις των ξένων κυρίως θεσμικών επενδυτών σε γεν.

Επίσης ο δείκτης μεταποίησης ΡΜΙ της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου εκτινάχθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τον Οκτώβριο, φτάνοντας στις 55,6 μονάδες από 53 τον Σεπτέμβριο.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, John Snow, σε ομιλία του στο Αμερικανο-Ιαπωνικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν ένα αδύναμο δολάριο, αλλά ”ευέλικτες” συναλλαγματικές ισοτιμίες, μέσα από τις οποίες η αγορά συναλλάγματος θα μπορέσει να λειτουργήσει άρτια.

Στην αγορά του ”μαύρου χρυσού” η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί κατά ένα σεντ στα 27,73 δολ. το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται οριακά κατά 0,6 δολάρια, στα 378,7, μετά τη μεγάλη χθεσινή της πτώση κατά 7,5 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v