Κέρδη για γεν και στερλίνα

Το γεν και η στερλίνα εμφανίζονται ως οι κύριοι κερδισμένοι στη σημερινή συνεδρίαση της χρηματαγοράς, με το ιαπωνικό νόμισμα να ανακάμπτει ύστερα από την άνοδο της τοπικής αγοράς, και τη στερλίνα να επωφελείται από τις φήμες για άνοδο των επιτοκίων.

Υψηλότερα κινούνται τόσο η στερλίνα όσο και το γεν έναντι των ευρώ και δολάριο, καθώς το μεν βρετανικό νόμισμα επωφελείται από τις φήμες για σύντομη αύξηση των επιτοκίων, ενώ το γεν ανακάμπτει ύστερα και από τη σημερινή άνοδο στο εγχώριο χρηματιστήριο.

Ειδικότερα, η στερλίνα διευρύνει τα κέρδη της έναντι των δύο μεγάλων νομισμάτων για ακόμη μια συνεδρίαση, καθώς εντείνονται οι φήμες για αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Μάλιστα, τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής και το ΑΕΠ (γ΄ τριμήνου), ενισχύουν τις ενδείξεις για γοργό ρυθμό ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στις 69,37 πένες ενώ έναντι του δολαρίου στα 1,6937.

Ανοδικά κινείται και το γεν έναντι του δολαρίου και του ευρώ, ύστερα από την ανοδική πορεία της ιαπωνικής αγοράς σήμερα, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το ευρώ διαμορφώνεται περί τα 1,1779 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v