Τόνωση για δολάριο απο δηλώσεις Snow

Ενισχυμένο εμφανίζεται το δολάριο έναντι ευρώ και γεν λόγω κυρίως των δηλώσεων του αμερικανού υπουργού Οικονομίας, σύμφωνα με τις οποίες ο Λευκός Οίκος δεν επιθυμεί την αποδυνάμωση του ”πράσινου νομίσματος”.

Αντιστάσεις εμφανίζει το δολάριο έναντι του ευρώ στην περιοχή των 1,16 δολ., ενισχυμένο από της δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας των ΗΠΑ, J. Snow στο κυριακάτικο φύλλο των Times του Λονδίνου.

Ο αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε τη θέση του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν το δολάριο ”αδύναμο”, ούτε και συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο στην πρόσφατη σύνοδο του G7. Ακόμη, ο J. Snow έκανε λόγο για χαμηλό επίπεδο επιτοκίων προβλέποντας ταυτόχρονα άνοδό τους, παράλληλα με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Παρόμοια εικόνα εμφανίζει το αμερικανικό νόμισμα και έναντι του ιαπωνικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 110,28 γεν από 109,45 γεν νωρίτερα.

Σημαντική επίδραση αναμένεται εξάλλου να έχει τις επόμενες μέρες η συμφωνία στην οποία κατέληξαν στο πλαίσιο της συνόδου του APEC οι επικεφαλής των ΗΠΑ και της Κϊνας, G. Bush και Hu Jintao. Σύμφωνα με αυτή, θα δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας με αντικείμενο την δυνατότητα ελεύθερης διακύμανσης του γουάν. Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, επικαλούμενο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μικρή άνοδο εξάλλου σημειώνει το ευρώ έναντι του γεν στο επίπεδο των 128,47 γεν από 127, 65 νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v