Κερδοσκοπικά παιχνίδια ”βυθίζουν” το δολάριο

Πάνω από τα 1,18 δολάρια εκτινάχθηκε το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος το οπόίο υποχωρεί και έναντι του γεν, καθώς ύστερα από την μεγαλύτερη πτώση των εισαγωγών από το Δεκέμβριο του 2001 στις ΗΠΑ, ενισχύθηκαν οι φήμες ότι θα διατηρηθεί η ισχύουσα πολιτική για το δολάριο.

Οι φήμες ότι θα συντηρηθεί η ισχύουσα πολιτική για το δολάριο, που οδήγησε στην μεγαλύτερη πτώση των εισαγωγών από το Δεκέμβριο του 2001, οδήγησε στην κατακόρυφη πτώση του αμερικανικού νομίσματος πάνω από τα 1,18 έναντι του ευρώ.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση ίσως ενθαρρύνει την υποχώρηση του δολαρίου προκειμένου να δώσει ώθηση στις εξαγωγές, οι οποίες σημείωσαν πτώση 2,7% τον Αύγουστο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 2,5%, ενώ η πτώση του δολαρίου έχει επιταχυνθεί ύστερα από τη σύνοδο των G7 που έκαναν λόγο για ανάγκη ύπαρξης πιο ευέλικτων χρηματαγορών.

Παράλληλα, η πτώση του δολαρίου βοήθησε στην συρρίκνωση του εμπορικού ελλείμματος τον Αύγουστο στα 39,2 δισ. δολάρια. Να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο το δολάριο έχει υποχωρήσει 7,7% έναντι του ευρώ και 7,2% έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v