Κέρδη για χρυσό-πετρέλαιο (update)

Νέες ισορροπίες φαίνεται πως βρίσκει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, μετά τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αλλά και τις φημολογούμενες δηλώσεις για το δολάριο, από τον Duisenberg. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τον χρυσό από Κίνα - Ιαπωνία, κέρδη για έκτη συνεχή ημέρα στο πετρέλαιο.

Νέες ισορροπίες φαίνεται πως βρίσκει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, μετά τα απρόσμενα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Αυτή την ώρα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου κινείται στην περιοχή των 1,1579 δολ.

Ισπανική εφημερίδα ανέφερε σήμερα ότι ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Wim Duisenberg, δήλωσε ότι η προσαρμογή του δολαρίου είναι αναπόφευκτη και θα σημειωθεί σταδιακά. Ωστόσο, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚΤ τόνισε ότι ο κ. Duisenberg δεν ανέφερε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο στην εφημερίδα.

Η ισοτιμία δολαρίου/γεν υποχωρεί στην περιοχή των 111,05 γεν. Ο Ιάπωνας αξιωματούχος κ. Tanigaki δήλωσε ότι οι εγχώριες αρχές θα παρέμβουν στην αγορά συναλλάγματος για να αναχαιτίσουν την ανεπιθύμητη ανατίμηση του γεν. Ο κ. Mizoguchi επίσης υπογράμμισε ότι, αν χρειαστεί, το υπουργείο Οικονομικών θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν οι έντονες διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος.

Αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία του δολαρίου έναντι του γεν έχουν και οι υψηλότερες θέσεις short των τελευταίων 4 μηνών στο αμερικανικό νόμισμα που έλαβαν τον Σεπτέμβριο οι κερδοσκόποι.

Στην αγορά του χρυσού, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου ενισχύεται κατά 2,80 δολ, στα 372,5 δολ η ουγκιά, καθώς παρατηρείται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία και Ταϋλάνδη, όπως επεσήμανε στο Reuters dealer από το Χονγκ Κονγκ.

Στην αγορά του πετρελαίου, η τιμή του αργού τύπου Brent σημειώνει άνοδο για έκτη συνεχή ημέρα, φτάνοντας στα 29,05 δολ, κατά 1,18% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v