Στα χαμηλά 33 μηνών το δολάριο έναντι του γεν

Στα χαμηλότερα επίπεδα των 33 τελευταίων μηνών υποχωρεί η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γεν, με αφορμή τα δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ και τις προβλέψεις για δυναμική ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας. Ευρώ ”ψηφίζουν” για τρίτη συνεχή εβδομάδα οι κερδοσκόποι.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των 33 τελευταίων μηνών υποχωρεί η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γεν. Αφορμή για ρευστοποιήσεις στο αμερικανικό νόμισμα έδωσαν τα απογοητευτικά στοιχεία για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν την Παρασκευή.

Από την άλλη πλευρά, αφορμή για τοποθετήσεις στο γεν έχουν δώσει οι προσδοκίες των επενδυτών για δυναμική ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας, όπως τουλάχιστον αναμένεται να δείξει πληθώρα στοιχείων αυτή την εβδομάδα, καθώς και η τριμηνιαία έκθεση tankan από την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία δολαρίου - γεν κινείται στην περιοχή των 111,68 γεν.

Την ίδια στιγμή στην αγορά συναλλάγματος ο αριθμός των ”στοιχημάτων” από τους κερδοσκόπους traders των futures, που ποντάρουν σε ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, αυξήθηκαν για τρίτη συνεχή εβδομάδα.

Αυτή την ώρα η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1424 ευρώ.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, αργότερα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τις προσωπικές δαπάνες, αλλά και το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών θα αυξηθεί τον Αύγουστο κατά 0,3% μετά από άνοδο κατά 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Οι προσωπικές δαπάνες τους αναμένεται να ενισχυθούν κατά 0,8% τον ίδιο μήνα, όσο δηλαδή ήταν και τον Ιούλιο.

Στην αγορά του χρυσού, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχωρεί κατά 1,85 δολάρια και διαμορφώνεται στα 380,60, ενώ στην αγορά του πετρελαίου η τιμή του Brent διαμορφώνεται κατά 38 σεντς υψηλότερα, στα 27,02 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v