Σε χαμηλά τριετίας το δολάριο έναντι του γεν

Η αίσθηση για ανοχή του ασθενούς δολαρίου από τη G7 το ”βυθίζει” το αμερικανικό νόμισμα στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας έναντι του γεν και των τελευταίων οκτώ βδομάδων έναντι του ευρώ.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών ενισχύθηκε σήμερα το γεν έναντι του δολαρίου - πριν υποχωρήσει στη συνέχεια - λόγω της αίσθησης ότι η Ιαπωνία θα ακολουθήσει λιγότερο επιθετική πολιτική παρέμβασης στις αγορές συναλλάγματος μετά από τη συνάντηση της Ομάδας των Επτά (G7) το Σαββατοκύριακο.

Μετά το πέρας των εργασιών, στο κοινό ανακοινωθέν υπογραμμίστηκε η ανάγκη για μεγαλύτερη συναλλαγματική ευελιξία με στόχο την εξομάλυνση των διεθνών οικονομικών ισορροπιών και οι αγορές ερμήνευσαν την έκκληση αυτή ως κριτική της επίμονης παρεμβατικής πολιτικής των Ασιατικών χωρών για να εξασθενήσουν τα εθνικά νομίσματά τους και να δώσουν ώθηση στις εξαγωγές των προϊόντων τους.

Μετά το ανακοινωθέν της G7, αρχικά το γεν ενισχύθηκε έως και στα 111,41 γεν ανά δολάριο, στα υψηλότερα, δηλαδή, επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2000, πριν εξασθενήσει πάνω από τα 112 γεν ανά δολάριο μετά από σχόλια του νεοδιορισθέντος υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας και του αρμόδιου για διεθνείς υποθέσεις του υπουργείου Ζεμπέι Μιζογκούτσι ότι δεν πρόκειται να μεταβληθεί η πολιτική συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Το δολάριο, παράλληλα, υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως και στα 1,1495 δολάρια ανά ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ βδομάδων, πριν ενισχυθεί οριακά στη συνέχεια. Ειδικότερα το απόγευμα το ευρώ δολάριο διαμορφώνεται στα 1,1472 δολάρια, έναντι 1,1418 δολάρια το πρωί και 1,1371 δολάρια την περασμένη Παρασκευή. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1312 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 128,750 γεν ανά ευρώ, έναντι 128,625 γεν ανά ευρώ το πρωί και 129,650 γεν ανά ευρώ την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 112,170 γεν, έναντι 112,70 γεν το πρωί και στα 114,04 γεν την περασμένη Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v