Ανακάμπτει από τα πρωινά χαμηλά το δολάριο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 15 Αυγούστου αναρριχήθηκε η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο, πριν υποχωρήσει στη συνέχεια. Το απόγευμα το δολάρια ανακάμπτει αφού, όπως επισημαίνουν αναλυτές, τη διαμόρφωση του κλίματος βαραίνει η δεύτερη επέτειος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ομάδων υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ, κατά τις σημερινές συναλλαγές, μετά από τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε στις χρηματιστηριακές αγορές μετάδοση από το αλ Τζαζίρα βιντεοκασέτας με τον Οσάμα μπιν Λάντεν, αλλά και η αύξηση των αιτημάτων ανεργίας.

Συναλλασσόμενοι ανέφεραν επίσης ότι στη διαμόρφωση του κλίματος βαραίνει και η δεύτερη επέτειος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 σε Ν. Υόρκη και Ουάσινγκτον. Κατά τις πρωινές συναλλαγές, το δολάριο υποχώρησε έως και στα 1,1274 δολάρια ανά ευρώ, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 του περασμένου Αυγούστου, καλύπτοντας στη συνέχεια μέρος του χαμένου εδάφους.

Παράλληλα, σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται στην ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα λόγω επιφυλακτικότητας για ενδεχόμενη παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας και της πτώσης των μετοχικών τιμών κατά τη σημερινή συνεδρίαση της χρηματιστηριακής αγοράς του Τόκιο.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1164 δολάρια, έναντι 1,1246 δολαρίων το πρωί και 1,1210 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1172 δολάρια ανά ευρώ. Η ισοτιμία εξάλλου του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 131,52 γεν ανά ευρώ έναντι 131,825 γεν ανά ευρώ το πρωί και 131,240 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 117,09 γεν, έναντι 117,20 γεν το πρωί και 117,06 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v