Υποχωρεί το δολάριο έναντι ευρώ και γεν

Πιέσεις δέχεται το δολάριο καθώς τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν αφήσει τους επενδυτές να αναρωτούνται μήπως οι ελπίδες τους για ανάκαμψη ήταν υπεραισιόδοξες.

Πιέσεις δέχεται το δολάριο, κατά τις σημερινές συναλλαγές καθώς τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που έχουν μέχρι στιγμής δει το φως της δημοσιότητας έχουν αφήσει τους επενδυτές να αναρωτούνται κατά πόσον οι ελπίδες τους σχετικά με την ανάκαμψη ήταν υπεραισιόδοξες.

Το αμερικανικό νόμισμα δεν κατάφερε να επωφεληθεί από την άνοδο των μετοχικών τιμών στη Wall Street χθες, και προς το παρόν δεν υπάρχουν στατιστικά τα οποία είναι ικανά να διαλύσουν το κλίμα απογοήτευσης μετά τη γνωστοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή.

Το δολάριο υποχώρησε στα 1,1184 δολάρια ανά ευρώ ενώ πριν από μια βδομάδα η ισοτιμία του με το ευρώ είχε ενισχυθεί στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου τετραμήνου (1,0760 δολάρια ανά ευρώ). Yποχώρησε και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 116,30 γεν - μισό μόλις γεν πάνω από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τρισήμισυ μηνών στα οποία υποχώρησε την περασμένη βδομάδα - παρά τις ανησυχίες της αγοράς για ενδεχόμενη παρέμβαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας με στόχο τη συγκράτηση της ενίσχυσης του γεν.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,1184 δολάρια, έναντι 1,1110 δολαρίων το πρωί και 1,1063 δολαρίων χθες. Η ισοτιμία αναφοράς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στα 1,1071 δολάρια ανά ευρώ. Η ιοστιμία του κοινού νομίσματος με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 129,22 γεν ανά ευρώ, έναντι 129,555 γεν ανά ευρώ το πρωί και στα 129,250 γεν ανά ευρώ χθες. Τέλος, το δολάριο γεν διαμορφώνεται στα 116,30 γεν, έναντι 116,61 γεν το πρωί και 116,81 γεν χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v