Ανοδικά το ευρώ λόγω macro στη Γερμανία

Μικρό στήριγμα βρήκε το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση της εντυπωσιακής αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία. Πτωτικά κινείται ο χρυσός μετά τις δηλώσεις του γερμανου υπουργού Οικονομικών ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας σχεδιάζει πωλήσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς ευνοήθηκε από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τους ρυθμούς ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, η οποία έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των 3 τελευταίων ετών.

Ωστόσο ας σημειωθεί ότι η ισοτιμία ευρώ δολαρίου που κινείται τώρα στην περιοχή του 1,0935, διαμορφώνεται χαμηλότερα από το υψηλό του 1,0970 που κατέγραψε νωρίτερα.

Κατεύθυνση θα δώσουν στην αγορά συναλλάγματος αργότερα, τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για την απασχόληση στις ΗΠΑ, στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

Αναλυτές προβλέπουν την ενίσχυση της ανεργίας στο 6,3% τον Αύγουστο από 6,2% τον προηγούμενο. Κάποιες αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 20.000.

Ωστόσο τα χθεσινά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, που εκτινάχθηκαν και πάλι πάνω από τις 400.000, προϊδεάζουν για αδυναμία επίτευξης αυτών των σεναρίων.

Πτωτικά κινείται και το γιεν, καθώς εκτιμάται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας προχώρησε για 2η συνεχή ημέρα σε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος, με στόχο την αποδυνάμωση του ιαπωνικού νομίσματος.

Απώτερος στόχος των ιαπωνικών αρχών είναι η τόνωση των εγχώριων εξαγωγών.

Ας σημειωθεί ότι χθες το γιεν σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των 10 τελευταίων εβδομάδων.

Η ισοτιμία δολαρίου- γιεν αυτή την ώρα κινείται στο 116,80 ενώ του ευρώ - γιεν στο 127,74.

Στην αγορά του πετρελαίου η τιμή του Brent στον Λονδίνο διαμορφώνεται στα 27,10 δολάρια, κατά 21 σεντς χαμηλότερα ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά δολάρια 2,25 δολάρια, στα 371,10 δολ η ουγκιά.

Οι πιέσεις που δέχεται η τιμή του πολύτιμου μετάλλου οφείλονται εν μέρει και στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας προγραμματίζει την πώληση ορισμένων αποθεμάτων χρυσού της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v