Kέρδη για το δολάριο έναντι ευρώ και γιεν

Κάτω από το επίπεδο του 1,09 ”πέρασε” η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου. Με την τιμή των 117 φλερτάρει και πάλι η ισοτιμία δολαρίου – γιεν. Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στα αμερικανικά macro.

Πτωτικά κινείται η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου, για πρώτη φορά μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις. Αυτή την ώρα έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο του 1,09 και κινείται στο 1,0866 αντίστοιχα.

Έντονη η αισιοδοξία για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας, εν όψει και της ανακοίνωσης για τον μεταποιητικό τομέα στη χώρα. Ο αντιπροσωπευτικός δείκτης του τομέα ISM αναμένεται να αυξηθεί στις 53,3 μονάδες τον Αύγουστο από 51,8 τον Ιούλιο. Θετικά θα θεωρηθούν τα στοιχεία, αν ο δείκτης παραμείνει πάνω από το όριο-κλειδί των 50 μονάδων, για την ανάπτυξη του.

Mε την περιοχή του 117 φλερτάρει η ισοτιμία του δολαρίου έναντι του γιεν, προσπαθώντας να ξεφύγει από τα χαμηλά τριμήνου των 116,65. Ξένοι προς την Ιαπωνία επενδυτές, αγόρασαν για 19η συνεχή εβδομάδα μετοχές ιαπωνικών εταιριών, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι εισροές κεφαλαίων προς την χώρα, ευνοώντας έτσι μεσοπρόθεσμα το γιεν.

Η τιμή του χρυσού διατηρείται στα υψηλότερα επίπεδα των 7 τελευταίων μηνών, στα 377,45 δολάρια η ουγκιά (+1,75 δολάρια) ενώ στην αγορά του πετρελαίου η τιμή του Brent κινείται στην περιοχή των 29,12 δολαρίων, με μικρή πτώση κατά 13 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v