Υψηλότερα το ευρώ - ράλι ανόδου για το χρυσό

Σε υψηλά τριών μηνών διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού στο NYMEX, καθώς οι πιέσεις που ασκούνται από το πρωί στο αμερικανικό νόμισμα σε συνδυασμό και με την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή ωθούν τους επενδυτές προς το ”ασφαλές καταφύγιο” του πολύτιμου μετάλλου.

Σε υψηλά τριών μηνών διαμορφώνεται η τιμή του χρυσού στο NYMEX, καθώς οι πιέσεις που ασκούνται από το πρωί στο αμερικανικό νόμισμα έναντι τόσο του ευρώ όσο και του γεν σε συνδυασμό και με την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή ωθούν τους επενδυτές προς το ”ασφαλές καταφύγιο” του πολύτιμου μετάλλου.

Αναλυτικότερα, τα futures του χρυσού στη Νέα Υόρκη διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή στα 370,5 δολάρια ανά ουγκιά, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 1,2%. Σε επίπεδο δωδεκαμήνου η τιμή του χρυσού έχει καταγράψει άνοδο της τάξεως του 18%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο, εν μέσω του πολέμου στο Ιράκ, η τιμή του χρυσού είχε εκτοξευθεί στα 390 δολάρια ανά ουγκιά.

Αυτή τη στιγμή ένα ευρώ αγοράζει 1,0893 δολάρια, από τα 1,080 δολάρια νωρίτερα το πρωί.

Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφει η τιμή του μαύρου χρυσού στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή της ανακοινώσεως των πετρελαϊκών αποθεμάτων των ΗΠΑ αργά το βράδυ. Αυτή τη στιγμή τα συμβόλαια Οκτωβρίου τιμούνται στα 31,90 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του brent υποχωρεί περί το 0,55%, στα 29,60 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v