Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα το ευρώ

Περαιτέρω απώλειες καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας λαμβάνει χώρα με βραδύτερους ρυθμούς έναντι της αμερικανικής και της ιαπωνικής.

Νέες απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας θα είναι βραδύτερος αυτού των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι αυξανόμενες ενδείξεις πως η ιαπωνική οικονομία ανακάμπτει με ταχύ ρυθμό, οδηγούν τους ευρωπαίους επενδυτές στην ανανέωση του ενδιαφέροντός τους για την ιαπωνική χρηματαγορά, αποδυναμώνοντας το ευρώ έναντι και του γεν.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,0893 έναντι του δολαρίου.

Αντίθετα, νέα κέρδη καταγράφει η τιμή του πετρελαίου Nymex στην αγορά της Νέας Υόρκης καθώς αυτή του Λονδίνου είναι κλειστή, παραμένοντας κοντά στα υψηλά της τελευταίας εβδομάδας, καθώς η αυξημένη κατανάλωση βενζίνης, ενισχύει παράλληλα και τη ζήτηση από τους παραγωγούς, ενώ διατηρεί χαμηλά τα αποθέματα.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 4% από την περασμένη Τετάρτη, όταν το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε απροσδόκητη υποχώρηση των πετρελαϊκών αποθεμάτων. Η τιμή του Nymex στη Νέα Υόρκη σημειώνει άνοδο στα 32,07 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v