Διευρύνει τα κέρδη το δολάριο έναντι του ευρώ

Διευρύνει τα κέρδη το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο των δυόμιση τελευταίων ετών, ύστερα και από τα θετικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία που ανακοινώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

Τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη των τελευταίων δυόμιση χρόνων καταγράφει το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος καθώς ενισχύεται η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ύστερα και από τα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες.

Στέλεχος της ANZ Investment Bank σχολιάζει ότι υπάρχει συσσώρευση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει ξεκινήσει, σε συνδυασμό με την άνοδο των αγορών, ενισχύοντας έτσι και το δολάριο.

Παράλληλα, αναλυτής της UBS AG αναφέρει ότι η υποχώρηση του ευρώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1,0760. Αυτή τη στιγμή το ευρώ διαμορφώνεται περί τα 1,0934 δολάρια.

Υψηλότερα κινείται και το πετρέλαιο, με την τιμή του brent να διαμορφώνεται στα 29,64 δολάρια το βαρέλι, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα σχετικά με τα πετρελαϊκά αποθέματα, τόσο όσον αφορά στο Ιράκ, όσο και στο πρόσφατο blackout στις ΗΠΑ.

Αντίθετα, περαιτέρω απώλειες καταγράφει ο χρυσός, με την τιμή του να κυμαίνεται περί τα 361,25 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v