Οι τρομοκρατικές επιθέσεις τονώνουν ευρώ- γεν

Περιορισμένη ανάκαμψη καταγράφουν γεν και ευρώ έναντι του δολαρίου με αφορμή τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις, οι οποίες αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για τη δυνατότητα των ΗΠΑ να ελέγξουν την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση και την Εγγύς Ανατολή.

Περιορισμένη διόρθωση πραγματοποιεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι του ευρωπαϊκού και του ιαπωνικού, καθώς τα χθεσινά νέα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ιερουσαλήμ και Βαγδάτη σε συνδυασμό με μακροοικονομικά στοιχεία προκάλεσαν πωλήσεις δολαρίων.

Αναλυτικότερα, η διαφαινόμενη αδυναμία των ΗΠΑ να ελέγξουν την κατάσταση στην Μέση και την Εγγύς Ανατολή προκαλεί σε σημαντική μερίδα αναλυτών ερωτήματα για το κόστος που παρόμοιες αναταραχές θα έχουν για τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Ενίσχυση εξάλλου προσέφεραν στο ευρώ τα θετικά στοιχεία από τον γερμανικό δείκτη ZEW που ανακοινώθηκαν χθες.

Αυτή την ώρα, ένα ευρώ αγοράζει 1,1125 δολ.

Ανοδικά διαμορφώνεται όμως και η ισοτιμία του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, αφού η διαφαινόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας τονώνει τις εξαγωγές- το σημείο κλειδί της ιαπωνικής οικονομίας. Αυτή την ώρα, η ισοτιμία δολαρίου- γεν διαμορφώνεται στα 118,28 γεν, ενώ νωρίτερα, ένα δολάριο αγόραζε 118,37 γεν.

Τέλος, μικρή υποχώρηση εμφανίζει και το ευρώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος και διαμορφώνεται στο εύρος των 131,68-71 γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v